lördag 25 januari 2014

Rödbetsörtbiffar med gräddsås och blomkålsmos



Jag gjorde biffar i somras och frös ner. Smidigt o kunna ta fram, och idag värmde jag i torkugnen 1h.
Solrosfrö mjöl av solrosfrön blötlagda och 6h, sköljda, torkade i 7h och mixade till mjöl.
Biffarna värms i torkugn 10 h tills ytan är torr. Blanda:

2 1/2 dl riven rödbeta
2 1/2 dl riven morot
5 dl solroskärnmjöl
6 msk linfrö i blöt i 2 dl vatten
1 msk tamari
persilja
basilika
rosmarin
timjan
kyndel
oregano
havssalt

Blomkålsmos

2 dl blomkål skuren i bitar
1/2 dl rapsolja lite havssalt
ev liteblötlagda och torkade pumpafrön för crunch
mixa

Gräddsås

1 dl cashew blötlagda 6h och skölda
1 msk tamari
1 1/2 dl vatten
lite vitpeppar
mixa

Strö på persilja!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar