Hemgjord kebab är så gott och så lätt att göra hemma! Fräscht är det också.
Jag hittade Vegmes Pulled original, som också är glutenfri och kan värmas med lite olja i ugnen på hög värme medans du gör såserna och skär grönsakerna. Per kebab tar du
125-100g pulled original
rapsolja till ugnsformen
1 pitabröd
2 romansalladsblad, strimlande
1/4 gul lök, finskivad på längden
1/2 tomat, skivad
1-4 feferoni
Värm vegoköttet på 275° medans du gör såserna.
Röd sås
1 liten gul lök, hackad
rapsolja att steka i
1 paket kung markattas körsbärstomater, eller andra burk/paket tomater
1 msk kung markattas ekologiska sambal oelek
salt
Stek löken gyllengul, ha i tomaterna, sambal och salt och koka 5-20 min, beroende på hur mycket tid du har eller tills vegoköttet är klart, och mixa till en slät sås.
Vit sås
3/4 dl majonäs
1 1/2 dl yoghurt, gärna tjock grekisk
1 vitlöksklyfta, finhackad
Blanda!
Värm pita brödet försiktigt sista halvminuten innan servering och skär försiktigt upp halva för att kunna fylla. Jag brukar börja med pulled original och lök, ha på rikligt med röd och vit sås, sen lägga på tomater och sallad och toppa med lite extra vit sås.
Så gott, har ätit kebab i en månad nu i sommar!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar