Jag åt Jävligt Gotts Husman burgare i september 2019 och det var den godaste burgare jag ätit i hela mitt liv. Jag ville äta den varje dag. Och det gjorde jag. I typ 3 månader. Här kommer mitt förenklade fräscha version:
Pressgurka
skiva 1/2 gurka, lägg mellan 2 tallrikar o salta lätt
ställ en tyngd på, jag tar en full vattenkanna.
Vänta 30-40 min
I en glasburk häll
1 dl vatten.
2 msk 12% ättikssprit
3 msk sött, jag tar dadelsirap
Lingonvinbärssylt
mosa hälften lingon med hälften svarta vinbär och tillräckligt med sött. Jag tar dadelsirap, surprise!
Rökstekt champinjonkål
Stek lagom brett strimlad vitkål, tänk lökskivor
med en 1/4 så mycket skivad champinjon
Håll på liquid smoke
Stek beyond burgers 3-4 min per sida, se tillo ha förkläde för sojabiffsrödbetssaften som sprätter glatt färgar blått och är svår att få bort. Den tas bort med citronsaft och gnuggning. Ät med förkläde på, typ : )
Servera som biff med potatismos och stora mängder gräddsås, pressgurka till och lingonvinbärssylt ovanpå. Ät och dö en smula.
Den går som sagt att servera som hamburgare också. Bred då majonäs på underdelen av brödet, goodstores ekologiska veganaise tycker jag är väldigt god och värd en omväg.
Täck med skivad syrad saltgurka, min favorit är Grönt levandes ekologiska som finns på Gryningen.
Sen på med den nystekta burgaren, och gör
Lingonvinbärsbarbecuesås
Blanda lingonvinbärssylten med lite ketchup, Itigos ekologiska är fräsch, utan tillsatt socker, och
lite worchestershire sås, vegansk finns på goodstore
som du har på, och sist rikligt med stekt champinjonkål och några extra lingon
Ät och dö en smula.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar