fredag 23 augusti 2019
Gul Thai Curry med ris
Gul thai curry är min favorit curry. Jag smakade inte den på många, många år, eftersom jag trodde att den smakade som indisk gul curry. Så fel jag hade! Gul curry är smakrikast, sötast, godast som balsam för magens själ.
Koka fullkorns jasminris. Det smakar typ som vitt jasmin ris, men med mer kraft och näring.
Eller ta hälften jasmin och hälften rundkornigt grötris för att få det mesta av smakrikt aromatiskt och såsigt mustigt. Gryningen i Stockholm är bra för ekologiskt fullkorns jasminris.
Stek tofu i tunna skivor i rapsolja i ugnen på 250° medans du gör den gula curryn.Vänd efter ungefär halva tiden. Min favorit är änglamarks eller gunnarshögsgårds ekologiska rapsolja, för mesta möjliga smörsmak. Fräs
4 msk gul thai curry med ev. extra hackad vitlök och ingefära, 1 msk av varje. Häll på
2 burkar cocos mjölk och ha i
4 buljongtärningar.
Den ekologiska gula curryn av märket GEO hittar jag på Paradiset i Stockholm. Min favorit buljong är Marigolds ekologiska grönsaksbuljong med låg salthalt. Jag tar extra salt i för jag gillar smaken på den lågsaltade bättre än den normalsaltade. Den hittar jag på Goodstore.
Koka upp och ha i:
broccoli skuren i mindre bitar
morot skuren på diagonalen, för bra balans mellan yin och yang
röd paprika i strimlor
gul paprika i strimlor
purjolök i rätt stora bitar
svamp i bitar
ananas bitar, om du hittar eko och fairtrade, ananas handeln är evil.
Koka i max 7 min. Häll rikligt med curry över riset och servera med tofuskivorna på. För att göra soppa ta 1-2 burkar vatten och 1-2 buljongtärningar till! Koriander är gott att toppa med <3 p="">
3>
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar