Efter Nature Crossfit träningen med utegänget, svängde vi ihop denna nya favvogryta.
3 gula lökar
4 morötter
8 potatisar
1 1/2 l vatten
3 ekologiska buljongtärningar Marigold med lite salt
3 tsk salt
7 dl hemgroddade mungbönor
1 1/2 l vilt grönt, nässlor, kirskål, löktrav
1 pkt ekologisk havregrädde
Hacka lök och stek. Hacka morötter och potatis i mindre bitar och stek med löken 5 min.
Häll på vatten, salt och buljong. Koka tio minuter. Ha i mungbönsgroddarna och det grovt hackade vild gröntet och koka 5 min. Mosa grovt med potatismosstöt. Häll i gräddpaketet. Om du inte ska äta upp allt på en gång, ha bara i så mycket grönt som du äter upp i ena hörnet av grytan, så får du inte återuppvärmnings nitriten från det vildgröna.
Plocka toppen av nässlorna, upp till 5 blad inklusive stjälk, om de ser mjälla o smaskiga ut. Ha gripklofattning uppifrån, och nyp av stjälken. Går bra om du har sådana händer som jag!
Om du skördar varannan vecka kan du plocka hela sommaren in i oktober.
De nya bladen av kirskål som håller på att veckla ut sig är mjällast och godast.
Löktravens översta 6 blad inklusive stjälk och blomma kan plockas.
Mer bra tips:
http://www.skogsskafferiet.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar