Detta är min gamla favorit efterrätt! Glutenfria!
Gör egen lagom söt jordgubbssylt:
1 pkt (250g) jordgubbar
20-25 finhackade dadlar
vatten så det inte kokar fast
vatten så det inte kokar fast
Häll allt i en gryta och låt det småputtra en 20 min medan du gör i ordning resten.
För grädden ta per person:
2 msk citronsaft
1 dl sojagrädde
Häll sakta ner grädden i citronsaften medans du vispar. Lätt, billigt och fräscht! sedan kan du göra våffelsmeten. För 10 våfflor tag:
3 1/2 dl glutenfrittmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl gräddmjölk (0,75 dl soja + 3,25 dl vatten)
1 kryddmått salt
1 dl rapsolja, gärna kallpressad
Vispa ihop det torra och sen med gräddmjölken och sist den guldgula rapsoljan. Värm ditt järnvåffeljärn o smörj med rapsolja. Häll 0.75 dl smet i järnet och grädda.
Servera med grädden och jordgubbssylten.
Klassiskt och mycket gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar