söndag 24 november 2013

Våfflor med jordgubbssylt



   
Detta är min gamla favorit efterrätt! Glutenfria!
Gör egen lagom söt jordgubbssylt:

1 pkt (250g) jordgubbar
20-25 finhackade dadlar
vatten så det inte kokar fast


Häll allt i en gryta och låt det småputtra en 20 min medan du gör i ordning resten.

För grädden ta per person:
2 msk citronsaft
1 dl sojagrädde

Häll sakta ner grädden i citronsaften medans du vispar. Lätt, billigt och fräscht! sedan kan du göra våffelsmeten. För 10 våfflor tag:


3 1/2 dl glutenfrittmjöl
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl gräddmjölk (0,75 dl soja + 3,25 dl vatten)
1 kryddmått salt
1 dl rapsolja, gärna kallpressad

Vispa ihop det torra och sen med gräddmjölken och sist den guldgula rapsoljan. Värm ditt järnvåffeljärn o smörj med rapsolja. Häll 0.75 dl smet i järnet och grädda.
Servera med grädden och jordgubbssylten.
Klassiskt och mycket gott!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar