lördag 15 juni 2013

Krämig vild bladssallad med äpple




Jag har sån tur! När jag är trött på det jag ätit länge, så hittar jag bara på något nytt och gott, en ny smaskig klassiker! Här är senaste veckans smasko-lunch:

1/2 tallrik salladsblad
en del mungböngroddar
hackad gräslök och eller löktrav
1/3 tallrik rätt finhackade maskrosblad
3/4 smaskigt hackskivat sött äpple

Mixa den klassiska krämiga dressingen i mixer:

1 dl 4 - 6h blötlagda och välsköljda cashewnötter
1/2 citrons saft
havssalt för 3 salladsportioner
vatten som täcker nötterna och lite lite till - beroende på hur krämig eller lätthällig du vill ha den
1/2 skivad vitlök

Häll dressingen på salladen i en tät spiral - så kan du äta det vackra konstverket utan att blanda!
Dekorera med blommor om du har, gräslöksblommor, vitklöver, maskroskronblad, rödklöver...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar