Det finns ekologisk svartkål (dinosaur kale) på Rosendals trädgårdsbutik! Jag som läst om det i ett och ett halvt år i mina rawfoodkokböcker som försvinnande gott, och upptäckte det själv när jag köpte i London i sommras. Jag sammanställde en ultimat kryddning baserad på Lisa Lennons favorit med citron, Ani Phyos recept och mina egna chipotle chilisar.
2 dl groddade solrosfrön och eller cashewnötter
blötlagd chipotle chili
tamari
citronsaft
Mixa och smeta ut på ena eller båda sidor på bladen med sked i en stor vid skål. Eller rör runt geggan med en träsked på bladen. In i ugn 7h, 40°. Sen åker de direkt i magen. Eller ja, en 3 - 4 blad om kvällen är största lyxen!!! Jag testade wasabisolrosfröcashewnöt oxå, det var min InSpiral Lounge favorit, men nu är det sourkreamchipotle som gäller!
Grönkål går lika bra! Repa av flikarna från de grova stjälkarna , så blir de chipsstorlekar automatiskt! Blötlägg solrosfrö i 6h, skölj noga. Har du tid, grodda dem över dagen eller natten, så utvecklar de massa mineraler o vitaminer. Blötlägg chipotle chilisen, nån centimeter, så smetar den in sig i smeten bättre. Finns alltid på medborgarplatsens coop. 1 citrons saft. Lite tamari (vetemjöls fri, godare och nyttigare o dyrare soja).
SvaraRadera