måndag 5 september 2011

Misosoppa


Den här misosoppan är ursprungligen från Ani Phyo, http://www.aniphyo.com, med mina förenklingar och tillägg. Den är underbar att resa med, både färdiggjord och med outspädd miso, som tar lite plats i ryggsäcken. Clearsprings opastöriserade eko brutala hatcho miso funkar bra. Dyr och dryg. 80 kr räcker till 5 - 6 portioner. Ta

2 - 3 msk miso

Mosa i lite vatten för att mjuka upp sej.

3/4 dl spenat eller romansallad, skuren i bitar
1/2 dl mungböngroddar
1/2 dl riven morot
2 - 3 skivade skogschampinjoner

Marinera i

1/2 dl olivolja medan du återgår till mison. Mosa in vattnet helt i den, tillsätt lite mer vatten,

mosa in, och fortsätt så tills den utspädda mison smakar lagom salt. Bra rundad skål och sked funkar bra. Grönsakerna kan marinera 5 - 20 min, rör om då och då, och blanda sen ner i misosoppan. Miso!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar