lördag 10 september 2011

Het och Len Sallad!!!


Nu har jag fått en ny favoritsallad!!! Eller snarare den påminner mig om en stekt blomkålssallad från 2009, fast den är RAW!! Oj oj oj, jag har redan ätit den två gånger idag... Magen sa att det var dags för något nytt imorse. Den sa: Ta

romansallad, skuren
spenatblad, skurna
du kan ta vilka gröna blad du vill, vilda går också bra, som maskros och nate
1/2 avocado i bitar
mungböngroddar
riven morot
1 tomat i tunna klyftor

och blanda med

hampafröolja
olivolja
rårisvinäger
örtsalt
peppar mycket
cayenepeppar

och strö över rikligt med

groddade och 40°-torkade solrosfrön

Det går säkert o ha i lite finfinhackad blomkål också för söt crunch. Och finhackade maskrosblad. O det blev bra!!!

3 kommentarer:

  1. Det låter alltid så gott med groddade solrosfrön, men hur gör en detta egentligen?

    SvaraRadera
  2. Du blötlägger över natten och groddar en dag, då sticker små tjocka svansar ut. Sen torkar jag i ugn med öppen lucka med en ätpinne, på lägsta värme en förmiddag.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera