måndag 4 juli 2011

Nässelsoppa


Jag äter rätt ofta nässelsoppa till kvällsmat på sommarhalvåret. Topparna går att plocka ända in i september, och håller hen efter sina nässelstånd växer de ut på 2 veckor. Det är så otroligt gott, 30 gånger mer smaker än i spenat som också är mycket gott. Det går att plocka utan handskar, med handen som en gripklo som kommer uppifrån och knipsar av runt stjälken den översta eller de 2 översta bladrosetterna, beroende på hur goda de ser ut. Även de som börjat blomma går att plocka. Jag tar och steker

1/2 lagom stor hackad lök i
olivolja, häller över
1/2 l vattenkokat vatten och har i
2 tärningar Marigold organic Swiss vegetable bouillon, lila ask
lite havssalt
4 - 5 dl grovhackade nässlor

Den här buljongen, Marigold organic Swiss, low salt, gluten free, är så otroligt god, att du studsar till. Den med salt är inte alls lika god. Salta lite brukar jag göra. Finns på Goodstore, Gryningen och Ekoaffären. Det går att ha i tärnad naturell tofu, mycket gott. Även soja eller havregrädde går att ha i men behövs inte, nässelsmaken kommer nästan mer fram utan. Ät gärna med träsked!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar