fredag 21 augusti 2020

Kebab

 

Hemgjord kebab är så gott och så lätt att göra hemma! Fräscht är det också.
Jag hittade Vegmes Pulled original, som också är glutenfri och kan värmas med lite olja i ugnen på hög värme medans du gör såserna och skär grönsakerna. Per kebab tar du

125-100g pulled original

rapsolja till ugnsformen

1 pitabröd

2 romansalladsblad, strimlande

1/4 gul lök, finskivad på längden

1/2 tomat, skivad

1-4 feferoni

Värm vegoköttet på 275° medans du gör såserna.


Röd sås

1 liten gul lök, hackad

rapsolja att steka i

1 paket kung markattas körsbärstomater, eller andra burk/paket tomater

1 msk kung markattas ekologiska sambal oelek

salt

Stek löken gyllengul, ha i tomaterna, sambal och salt och koka 5-20 min, beroende på hur mycket tid du har eller tills vegoköttet är klart, och mixa till en slät sås.


Vit sås

3/4 dl majonäs

1 1/2 dl yoghurt, gärna tjock grekisk

1 vitlöksklyfta, finhackad

Blanda!


Värm pita brödet försiktigt sista halvminuten innan servering och skär försiktigt upp halva för att kunna fylla. Jag brukar börja med pulled original och lök, ha på rikligt med röd och vit sås, sen lägga på tomater och sallad och toppa med lite extra vit sås.
Så gott, har ätit kebab i en månad nu i sommar!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar