söndag 21 april 2013

Bästa morotssalladerna!!!


De enklaste och bästa morotssalladerna, och de är väldigt transportabla och klimatsmarta!!

Den på bilden är grovriven morot, helst i riktigt grova spån från en matberedare, eller fint tärnade.

Ha på en enkel basic Alexandra vinaigrette med hälften hampafröolja, hälften olivolja, ekologisk rårisvinäger 1/4 till oljornas 3/4 av dressingen, och det måste vara råris - annars smakar det ättika och inte 30 olika milda smaksensationer, och sen havssalt.
Ha på rikligt med pumpafrön. Jag blötlägger dem i 8h, sköljer noga och torkar på låg värme (37°) i 6 - 8h, så blir de groddad rawkvalitet, och frasiga.
Så enkelt, sött, lätt, knaprigt och mustigt på samma gång!

Den andra salladen är rysk och kan vara finrivnare och har rejält med finhackad vitlök i sig, samma vinaigrette och inga pumpafrön. Söt, stark, musig och läcker!

Mmm!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar