tisdag 20 oktober 2015

Vietnamesiska Vårrullar



1 rödbeta, riven
1 morot, riven
en handfull sallad, strimlad
koriander, en kruka
2 - 3 rispappersark

Blötlägg rispappersarket en halv minut i en stor vid tallrik eller stekpanna med hett vatten.
Lyft upp det försiktigt med händerna vid kl. 10 och kl. 2 om rispappersarket varit en klocka.
Lägg ner på en kökshandduk, och sträck ut det försiktigt om det bildats veck.
Lägg en sträng riven rödbeta i nedre kanten, och en sträng riven morot över och sallad på det och mycket färsk koriander. Sträck över rispapprets nedre del, och vik in sidokanterna och rulla ihop. 

Sås

1 1/2 dl cashewnötter blötlagda 4-6h och väl avsköljda
1vitlöksklyfta, skivad
ingefära, lika mycket skivad
2 msk tamari
1 dadel, skivad
vatten som täcker 4/5 av innehållet i mixern

Mixa i mixern! Doppa vårrullarna i såsen!
Ekologiska rispapper finns på Gryningen i Stockholm


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar