tisdag 19 januari 2010

Vinter groddsallad


En av mina favorit vintersallader vintern 2009/10! Jag är sedan länge helt såld på rårisvinäger, kan inte använda något annat på sallad. Den är så mild och smakar så mycket mer än alla andra.
För att slippa köpa växthus grönt utanför säsong har jag denna vinter börjat massgrodda alfa alfa. Då kan jag lyxäta hur mycket knaprigt grönt jag vill! Jag tar MYCKET groddar och ringlar på lite hampafrö olja för omega 3 och 6, olivolja, rårisvinäger och örtsalt. Överst strör jag på väldigt mycket rostade linfrön, för att de är så goda och knapriga och ser så vackra ut. Jag rostar mycket i stekpannan på en gång, men så fort de börjar sprätta stänger jag av värmen och rör runt. De hoppar lika mycket som popcorn och smakar lite så. En snabb och enkel förrätt eller sallad till maten.

1 kommentar:

  1. Mmm, groddar är verkligen gott! Näringsrikt också, vilket ju gör att det känns ännu bättre att äta dem :)

    SvaraRadera